Viisuviikko – paras viikko

Eurovision on täällä!

Kyllä! Eurovision laulukilpailu on täällä jälleen kerran, paras aika vuodesta, jos minulta kysytään. Varsinkin kun tänä vuonna voi sanoa viisujen tason olevan erityisen korkea.

Vanhan blogini lukijat (joita teissä varmasti on) luultavasti muistavatkin kattavat Euroviisuja koskevat postaukseni vuosina 2015 ja 2016. Viime vuonna pidin postauksista taukoa, nyt on kuitenkin on aika palata sorvin ääreen ja viisut käsitellään näillä sivuilla perinpohjaisesti!

Tässä postauksessa ennakoin viisujen semifinaaleja, heitän muun muassa tiskiin omat veikkaukseni jatkoonmenijöistä kummassakin. Tässä viisuohjelma sivuillani:

  • Ma 7.5. 1. Semifinaalin ennakko
  • Ke 9.5. 1. semifinaalin yhteenveto/jälkipuinti 
  • To 10.5. 2. semifinaalin ennakko
  • Pe 11.5. 2. semifinaalin yhteenveto/jälkipuinti
  • La 12.5. Finaaliennakko
  • Su 13.5. Finaalin yhteenveto/jälkipuinti

Nyt on aika edetä semifinaaliennakointiin!

1. semifinaali 8.5.

Ennakkosuosikkien kavalkadi – uhka vai mahdollisuus?

Tämän vuoden viisujen semifinaalijako oli poikkeuksellinen. Jako toki tehtiin hyvissä ajoin ennen kappaleiden valintoja, mutta sattumalta lähes jokainen tämän vuoden viisujen ennakkosuosikeista kilpailee juuri tässä ensimmäisessä semifinaalissa. Tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että myös Suomen Saara Aalto taistelee finaalipaikasta tässä nimenomaisessa ensimmäisessä semifinaalissa.

Suomen edustuskappale on tänä vuonna siis Saara Aallon poppibiisi ”Monsters”. Kappale ei kuulu vedonlyöntitoimistojen ennakkosuosikkeihin, mutta sen on kuitenkin uskottu pääsevän finaaliin kovasta kilpailuseurasta huolimatta. Se Suomen päätavoite tänä vuonna onkin. Suomi pääsi Euroviisuissa finaaliin viimeksi vuonna 2014, kun seinäjokelaisyhtye Softengine hurmasi Euroopan ja saavutti lopulta hienon 11. sijan. Sen jälkeen vuonna 2015 Pertti Kurikan Nimipäivät, vuonna 2016 Sandhja, sekä vuonna 2017 Norma John jäivät kaikki rannalle finaalista. Kukaan heistä ei itseasiassa edes lähennellyt finaalipaikkaa. Saaran on päästävä finaaliin.

Kovatasoisen ensimmäisen semifinaalin suurimmista suurimmat ennakkosuosikit ovat Israelin Netta Barzilai kappaleellaan ”Toy”, Viron Elina Nechayeva kappaleellaan ”La Forza”, sekä Tšekin Mikolas Josef kappaleella ”Lie To Me”. Etenkin Israelin kappale on ollut suurin viisusuosikki jo pitkään. Nämä kolme ovat paitsi ensimmäisen semifinaalin, myös koko kilpailun suurimmat ennakkosuosikit tänä vuonna.

Omat suosikit ensimmäisestä semifinaalista ovat Irlannin Ryan O’Shaughnessy kappaleellaan ”Together”, Itävallan Cesar Sampson kappaleellaan ”Nobody But You”, sekä Kyproksen Eleni Foureira kappaleellaan ”Fuego”.

Oma veikkaus 1. semifinaalin tuloksista alla! (tulosveikkaus ei perustu pelkästään omaan mielipiteeseen, vaan pääasiassa todennäköisyyksiin, järjestys on satunnainen)

JATKOON PÄÄSEVÄT MAAT

Israel (Netta Barzilai – Toy)

Ennakkosuosikki tulee pitämään pintansa. Esitys ei ole hääppöinen, mutta biisi on sen verran koukuttava ja ”catchy”, että se tulee viemään Israelin finaaliin ja vähintään top 10:een asti.

Itävalta (Cesar Sampson – Nobody But You)

Cesar on uskomattoman karismaattinen laulaja ja esiintyjä. Kappale ”Nobody But You” on erittäin tarttuva ja sisältää popkaavan lisäksi upeita gospel-vaikutteita. Rag’n’Bone Man goes gospel kenties? Finaaliin ilman muuta.

Viro (Elina Nechayeva – La Forza)

Oopperaa Euroviisuissa – ei uusi asia. Oopperaa Baltiasta – todellakin uusi asia. Elina Nechayeva omaa upean äänen. Kappaleen taso verrattuna muihin viisuoopperoihin ei ole kummoinen, mutta ooppera on viisuissa vielä sen verran ihmeellinen ilmiö, että se yhdistettynä vaikuttavaan valoshow’hun riittää finaaliin heittämällä.

Kreikka (Yianna Terzi – Oniro Mou)

Kreikka tulee viisuihin vihdoinkin omalla kielellään. Edellisestä kerrasta onkin aikaa. Kreikan kappale ”Oniro Mou” on upea yhdistelmä poppia ja kreikkalaista kansanmusiikkia. Finaaliin ilman muuta. Kiitos Kreikka, että vedätte omalla, upealla kielellänne!

Tšekki (Mikolas Josef – Lie To Me)

Mikolas lähtee viisukoitokseensa yhtenä ennakkosuosikeista. Kestääkö paineet? Uskon, että kestää. Biisi on hyvin moderni, nykyaikainen ja tarttuva. ”Lie To Me” voi hyvinkin viedä Tšekin sen historian parhaaseen viisusuoritukseen. Finaaliin heittämällä myös Mikolas.

Kypros (Eleni Foureira – Fuego)

Bring on the fire! Eleni Foureiran viisuesitys on pyrotekniikan sävyttämä, kuten kappaleen nimi ”Fuego” (suom. tuli) indikoikin. Kappale on menevä ja tarttuva, sopivasti latinovaikutteita imenyt popviisu. Elenin livelaulanta ei päätä huimaa, mutta se riittää finaaliin rimaa hipoen.

Bulgaria (Equinox – Bones)

Bulgariaa edustaa tänä vuonna lauluyhtye Equinox. Kappale on kuin suoraan tämän päivän maailman top 50 -listalta, upean laulannan säestämänä. Modernia ja korvia hivelevää nykypoppia. Bulgarian Sia yhtyeineen etenee ehdottomasti finaaliin.

Irlanti (Ryan O’Shaughnessy – Together)

Irlanti ei ole kuulunut ennakkosuosikkeihin missään vaiheessa. Kappaleen musiikkivideo on kyllä takuuvarma sydämen sulattaja, delegaatio on ONNEKSI ottanut videolta tutut miestanssijat mukaan esitykseen. Esitys ja kappale ovat sen verran suloisia, että vievät irlantilaiset finaaliin.

Belgia (Sennek – A Matter Of Time)

Tämän vuoden ”Bond” -viisu tulee Belgiasta. Ja upea se onkin. Melodia on kuin suoraan 70-luvun kulta-ajoilta, yhdistettynä upeaan pop-taustaan. Sennekin live-esitys on näyttänyt harjoituksissa aika vaisulta, mutta biisi kantaa Belgian finaaliin.

Suomi (Saara Aalto – Monsters)

Kuulkaas ystävät rakkaat, minä luotan Suomeen! Suomella on mielestäni tänä vuonna kilpailukykyisin viisubiisi sitten vuoden 2014 ja Softenginen. Saara on mieletön live-esiintyjä ja kappale on sen verran tarttuva heti ensi kuulemalta, että se riittää viemään Suomen viisufinaaliin neljän vuoden tauon jälkeen. Go Saara!

Loppusanat ja odotukset ensimmäisestä semistä

Kaiken kaikkiaan taso etenkin tässä ensimmäisessä semifinaalissa on niin kova, että kävi miten kävi, kovia biisejä ja kovia artisteja jää rannalle finaalista, valitettavasti.

Suomen Saara Aallolla on takanaan brittiläisen yleisön tuki, sillä britit äänestävät nimenomaan ensimmäisessä semifinaalissa. Uskon, että juurikin nämä runsaat määrät ääniä siivittävät Saaran viisufinaaliin. Muistetaan, että Saara on aika ”big thing” etenkin Englannissa.

Odotan upeaa show’ta, pukuloistoa, pyroja, raketteja, valoja, modulaatioita, korkeita ääniä ja onnistuneita suorituksia. Tämän vuoden viisut tulevat toivottavasti olemaan kaikkien aikojen viisut!

-Laurell

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *